Vijesti Društvo Православни вјерници прославили Бадњи дан

Православни вјерници прославили Бадњи дан

0

Вечерњим богослужењем у храму Успења Пресвете Богородице, освећењем и налагањем бадњака вечерас је у Дервенти прослављен Бадњи дан, дан уочи најрадоснијег хришћанског празника – Божића.

Старјешина храма Радојица Ћетковић истакао је да црква испуњава своју мисију – слави Бога на висини и благосиља мир међу људима.

Упркос свему, народ је опет око своје цркве окупљен у оној мјери у којој је Бог позвао и призвао да се дође. Моја порука вјерницима је да се моле Богу јер једино Бог може да помогне и он је најсигурнији. Молимо се за мир цијелога свијета и нашег српског рода, рекао је Ћетковић.

Бадњак је, по традицији, наложио начелник општине Дервента Милорад Симић који је свештенству и православним вјерницима честитао најрадоснији хришћански празник Божић.

Наши суграђани су вечерас раздрагани у ишчекивању најрадоснијег празника, мислећи добро другим људима. Божић је празник праштања и радости, тада се људи грле и желе једни другима добро. Сва моја љубав, сва моја срећа, весеље и радост суграђанима и свим праволавцима дуж свијета, рекао је Симић новинарима.

И данашњи дан су обиљежили бројни вјерници који су прије сванућа традиционално посјекли бадњак, иако је ове године изостала традиционална поворка градом. Божићна литургија ће бити служена у 5.00 часова.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here