Vijesti Društvo Православни вјерници прославили Богојављење

Православни вјерници прославили Богојављење

0

Служењем Свете литургије, литијом око храма и чином освећења водице данас је у Саборном храму Успења Пресвете Богородице прослављен значајни празник Богојављење.

Литургију је служио протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић који је православним вјерницима честитао празник. Након Свете литургије услиједила је литија око храма и освећење Богојављенске водице.

Један од највећих хришћанских празника обиљежава се у знак сјећања када је, по предању, Исус Христ отишао у пустињу гдје га је, на ријеци Јордан, крстио Свети Јован Крститељ.
Православни вјерници на овај дан у своје домове уносе освећену воду, за коју се вјерује да има љековита својства и посвећује душу и тијело.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here