Vijesti Kultura i obrazovanje Представа о три највеће српске хероине пред дервентском публиком

Представа о три највеће српске хероине пред дервентском публиком

0

Народна библиотека “Бранко Радичевић” и Центар за културу Дервента организују извnarodna biођење позоришне представе “Женско срце у шињелу” у уторак, 29. јуна, у Центру за културу.

Ради се о животима три највеће српске хероине Милунка Савић, најодликованија жена у историји ратовања, Флора Сендс, једина британка са чином капетана у српској војсци и сликарка Надежда Петровић која је напустила лагодан живот Париза и вратила се у Србију да помогне свом народу у Првом свјетском рату, наводе организатори.

У представи глуме позоришне и филмске глумице из Београда Нина Граховац, Јована Петронијевић и Весна Паштровић, а режисер представе је глумица Мирјана Карановић.

Продаја улазница у Библиотеци и Центру за културу по цијени од 10 КМ.

Дервента Кафе

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here