Vijesti Društvo Прослава Божића у парохији сочаничкој – ФОТО

Прослава Божића у парохији сочаничкој – ФОТО

0

img_0936_1200_800

“Ево вам јављамо радост велику, која ће бити свему народу. Јер нам се данас роди Спас, који је Христос Господ у граду Давидову!”

Нешто више од две хиљаде година, опет и опет слушамо и доживљавамо радосну, спасоносну Благовијест, коју анђели објавише оне Божићне ноћи витлејемским пастирима, а преко њих и свему народу.

Рођење Господа и Спаса нашега Исуста Христа, и ове године, заиста је свечано прослављено у парохији сочаничкој. На Бадњи дан  у вечерњим сатима радост празника су најавила дјеца, која су испунила свете  храмове, дошавши са својим родитељима да заједно славе Богомладенца Христа. После вечерње молитве окупила су се око бадњака гдје су их у слами чекале  бомбоне и други дарови. Пијукање и осмијеси дјеце свакако су увеличали радост празника и учинили да наши лијепи  храмови  изгледају још љепше.

На Божић ујутро од 05:00 часова  Свету Литургију у храму светог Вазнесења Господњег у Великој Сочаници служио је надлежни свештеник протојереј – ставрофор Славољуб Тривић. Прота Славољуб је прочитао вјерном народу посланицу Његове светости Патријарха српског Г. Иринеја и све присутне поздравио радосним божићним поздравом: Мир Божији-  Христос се роди!

Велики број вјерника причестио се Светим тајнама Тијела и Крви Христове, на своју радост тако и  радост наше Мајке Цркве.

Диван обичај да  неко нађе мали дукат у чесници и ове године је реализован, дукат је даровао Славко Д. Ђукић из Велике Сочанице, а пронашао га је Велибор Кнежевић из Велике Сочанице ученик шестог разреда ПОШ „ Никола Тесла“ у Великој Сочаници.

У храму Пресвете Тројице у Мишинцима, као и храму светог великомученика Прокопија у Малој Сочаници, дјеци су подијељени божићни пакетићи дар Винка С. Топаловића из Мале Сочанице. Дјеци из црквеног хора у Великој Сочаници и Мишинцима уручени су поклони које је даровао  Младен Маркуљевић из Велике Сочанице.

Привремени парох парохије сочаничке
протојереј- ставрофор Славољуб И. Тривић

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here