Vijesti Društvo Прослављена Велика Госпојина, слава храма Успења Пресвете Богородице и заштитница града

Прослављена Велика Госпојина, слава храма Успења Пресвете Богородице и заштитница града

0

Светом литургијом и освећењем славског колача данас је прослављена Велика Госпојина, слава Саборног храма Успења Пресвете Богородице и заштитница града.

Празновање овог великог Богородичног празника у Дервенти датира од 1851. године и почетка изградње Старе дервентске цркве, дакле пуних 170 година. Уочи Празника, вечерње богослужење са петохљебницом служио је протојереј Илија Јовић и ђакон Драган Милојевић.

На сам празник Успења Пресвете Богородице служио је протојереј-ставрофор Далибор Ђекић, уз саслужење свештеника протојереја-ставрофора Стеве Јовића, протојереја-ставрофора Радојице Ћетковића, протојереја Недељка Рашића, протојереја Зорана Станића, протојереја Бојана Митрића, јереја Бориса Станића, те ђакона Перице Станојевића и Горана Новића.

Кум овогодишње славе је био предсједник Црквене општине Дервента Драго Рашић са породицом, а кумство за сљедећу годину је преузео Свето Савић са породицом.

Свету литургију употпунио је хор СПД “Србадија” из Бијељине.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here