Vijesti Društvo Протојереј Дарко Ђого одржао предавање о савременим искушењима у браку и породици

Протојереј Дарко Ђого одржао предавање о савременим искушењима у браку и породици

0

Протојереј-ставрофор др Дарко Ђого у петак је у Храму Успења Пресвете Богородице одржао предавање на тему „Савремена искушења у православној породици и браку“.

Говорећи о изазовима које савремено доба доноси, Ђого је истакао да човјек не може вољети све друге људе, јер у одређеним ситуацијама он буде повријеђен и страда, тако да љубав захтијева изузетну жртву.

И брак захтјева исту такву жртву. Живимо у временима када се од нас очекује да лажемо да смо бољи људи него што јесмо. Они који говоре да воле све људе врло лако им се на конкретном примјеру докаже да то није тако. Та апстрактна љубав према „цијелом човјечанству“ и конкретне љубави према људима из околине, људе које трпимо, су веома различите. Запитајмо се да ли ми, као хришћани, вјерујемо у то да брак јесте најважнија света тајна за заснивање једне породице, па самим тим и опстанак једног друштва, поручио је Ђого бројним учесницима предавања.

Ђого је такође ванредни професор на Богословском факултету Светог Василија Острошког Универзитета у Источном Сарајеву.

Из Саборног храма Успења Пресвете Богородице овом приликом су се захвалили професору на исцрпном предавању и поукама.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here