Vijesti Društvo Протојереј-ставрофор Далибор Ђекић изабран за предсједника “Просвјете”

Протојереј-ставрофор Далибор Ђекић изабран за предсједника “Просвјете”

0

Општински одбор српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Дервента, на ванредној сједници одржаној 24. августа, изабрало је за предсједника удружења Ђекић Далибора, пароха пете дервентске парохије.

Потребу за одржавање ванредне Скупштине узроковала је жалосна чињеница да је функција предсједника престала ненаданом смрћу Каиновић Драгана, протојереја-ставрофора, који је у претходних шест година као први међу једнакима дао лични немјерљив допринос имену и очувању циљева дервентске “Просвјете”, саопштено је из ове СПКД-а

У складу са правилима Статута, извршен је избор чланова новог руководства. За потредсједника је изабран Ђурђевић Милорад, а за чланове Малешевић Далиборка, Жунић Милијана и Лишчић Драгомир. Надзорни одбор чиниће Пећић Савко, Будимир Жељко и Тривић Славољуб.

Новоизабрани предсједник Општинског одбора СПКД “Просвјета” Ђекић Далибор, парох пете дервентске парохије у Дервенти који службу обавља у храму Преображења Господњег у Новом насељу, исказао је захвалност због избора за предсједника и поручио да ће, уз сарадњу са члановима Одбора, сво умијеће и хтијење усмјерити на остварење циља и вриједности који су утврђени Статутом, а првенствено поштовању и очувању дугогодишње традиције обиљежавања Спрске православне нове године у Дервенти, активностима на наставку одржавања Конкурса за избор најљепшег ћириличног писма, сарадњи са свим удружењима грађана на подручју Дервенте и шире, сарадњи са ученицима основних и средњих школа, као и са Српском омладинском заједницом у Дервенти, на успостављању непосредније сарадње са Начелником општине Дервента и дугим структурама цивилне, политичке и црквене власти у Дервенти, на поштовању и његовању свих вриједности које српски народ и традицију чине вриједним поштовања и поштивања, стоји у саопштењу.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here