Vijesti Najave i obavještenja Роман “Сужањ” ускоро пред дервентском публиком

Роман “Сужањ” ускоро пред дервентском публиком

0

Наредног уторка, 24. јануара, у Народној библиотеци “Бранко Радичевић” одржаће се промоција романа “Сужањ”, ауторке Лидије Жарић.

У роману се говори о животу главне јунакиње Бојане Мартић и страдању богате породице прије и током Другог свјетског рата.

Иако је писан на основу истинитих ликова и догађаја који су се збили у Кожухама на Требави, роман у себи носи универзалност у опису страдања породица због идеолошке припадности и одличан је приказ људских односа, обичаја и начина живљења у то вријеме на простору Требаве.

Ријеч је о животној причи сроднице ауторке књиге која је имала страховито тежак и трагичан живот условљен историјским околностима и дешавањима на овом подручју у 20. вијеку.

Промоција је заказана за 19.30 часова.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here