Vijesti Kultura i obrazovanje Сликовница “Лав” – јесењи поклон књижевника Мише Ђурђевића најмлађим Дервенћанима

Сликовница “Лав” – јесењи поклон књижевника Мише Ђурђевића најмлађим Дервенћанима

0

Књижевник Милорад Мишо Ђурђевић, члан Удружења књижевника Републике Српске и Српског књижевног клуба ”Вихор” Дервента, припремио је нову сликовницу као дар за најмлађе Дервенћане.

Главни јунак овог пјесмопричног дјела је један „Лав“, који се тако придружио својим милим друговима Коки, Цуки, Гици, Жирафи, Роди, Косу, Меди и Цврчку, као девети члан низа сликовница јединствене форме и садржаја.

Уочи доласка јесени, а поново као један од дивних дарова свима који се увијек осјећају дјецом, и оном малом и оном великом, појавио се „Лав“ у облику својственом пјесмом испричане приче о знању и умијећу живљења које живот значи, паметном и надареном лаву који се током постојања у рад и жељу толико уткао да је своје умијеће зажелио сину да пренесе, описује књижевник Ђурђевић свој дар свим младим читаоцима.

Ђурђевић истиче да су несебичан допринос новом поетско сликовном остварењу већ традиционално дали и Горана Тодорић, која је осликала ауторове (за)мисли, Вјекослав Новаковић, који је и овога пута обогатио душу компјутерским „врлудањима“, те Књижевна заједница ”Васо Пелагић” из Бања Луке са уваженим рецензантом Стевком Козић Прерадовић и Српски књижевни клуб ”Вихор” Дервента.

И као и до сада, свако дијете које аутора “Лава” поздрави осмијехом на дар добиће сликовницу.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here