Vijesti Politika Социјалистичка партија: Подршка одлукама у корист привредника и пољопривредника

Социјалистичка партија: Подршка одлукама у корист привредника и пољопривредника

0

Општински одбор Социјалистичке партије Дервента истиче да је веома значајно што је одржана прва Ванредна сједница општине Дервента, на којој су усвојени значајни документи, изузетно важни за живот и рад свих грађана.

Веома важним истичу усвајање програма субвенције пословним субјектима за ублажавање економских посљедица насталих изазваних вирусом корона и ослобађању дијела закупнине пословним субјектима којима је био забрањен или ограничен рад, али и усвајање Плана капиталних улагања, плана коришћења средстава за подстицање развоја пољопривреде и села, санације и одржавања локалних и некатегорисаних путева.

– Одборници Социјалистичке партије подржали су одржавање Прве ванредне сједнице и дали допринос да се усвоје предложени документи, који су веома важни у вријеме постојања ванредне ситуације због присуства вируса корона. Живот не смије стати, мора се градити и ублажавати настале штете за вријеме вируса корона. Врло важно је да пословни субјекти знају да локална заједница ће дијелом помоћи њихово пословање, у оном дијелу што је у могућности да учини, саопштено је из Социјалистичке партије Дервента.

Наводе да је важно да изградња Дервенте, на сеоском и градском подручју, не стаје и да пољопривредни произвођачи могу рачунати на средства за подстицај развоја села и пољопривреде.

Задовољни смо што је и дио приједлога наших одборника усвојен и што ће директну корист имати наши грађани. Наравно да све предложено није могло проћи, али то је разлог да наставимо и у наредном времену да се боримо за равномјеран развој подједнако села и града. Никако нисмо могли бити против одржавања сједнице и предложеног дневног реда, истичу.

Дервентски социјалисти позитивним оцијењују и извршење буџета у претходној години и остварени вишак прихода над расходима у износу од 1.922.703 марака.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here