Vijesti Kultura i obrazovanje СПКД “Просвјета”: На избор за најљепше ћирилично писмо пристигло 30 радова

СПКД “Просвјета”: На избор за најљепше ћирилично писмо пристигло 30 радова

0

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Општински одбор Дервента је почетком марта расписало Конкурс за избор најљепших рукописа ћириличног писма у 2020. години.

Општински одбор СПКД ”Просвјета” Дервента захваљује свима који су у овим неуобичајено тешким временима до сада узели учешће на Конкурсу показавши да воле и цијене ћирилично писмо.

У ситуацији која се у међувремену појавила, а везана је за пандемију корона вируса и слиједом сигурносне ситуације и за привремени престанак рада свих школских установа и прекид уобичајених комуникација, Општински одбор СПКД ”Просвјета” Дервента са стварним задовољством истиче да се на Конкурс до сада пријавило и своје рукописне радове на тему ”Васкрс” доставило близу тридесет заинтересованих учесника. Посебно треба истакнути ентузијазам и вољу ученика из осмогодишњих школа са подручја Добоја, а достављени су и радови из Пелагићева, Новог Сада и Зрењанина. До сада није достављен ни један рад са подручја општине Дервента, саопштено је из “Просвјете“.

О избору најљепших рукописа ћириличног писма у 2020. години, као и о термину и мјесту додјеле награда, сви учесници, сви награђени и сви грађани биће благовремено обавијештени на најпогоднији начин.

Конкурс остаје отворен до 10. априла 2020. године, а остале информације пронађите ОВДЈЕ.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here