Vijesti Kultura i obrazovanje СПКД “Просвјета” расписује Конкурс за избор најљепших рукописа ћириличног писма

СПКД “Просвјета” расписује Конкурс за избор најљепших рукописа ћириличног писма

0

Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета” Општински одбор Дервента расписује Конкурс за избор најљепших рукописа ћириличног писма.

Конкурсна комисија ће размотрити и оцијенити све радове који буду написани својеручно, ћириличним писмом, у форми пет реченица садржаја посвећеног Васкрсу, на папиру формата А4, налив пером, пенкалом или оловком, са својеручно написаним именом аутора, адресом становања и бројем контакт телефона.

Право учешћа имају сви ученици деветогодишњих и средњих школа као и сви грађани Дервенте, Републике Српске, БиХ, Србије и других држава.

Препоручује се наставницима и професорима српског језика да радове ученика сваке деветогодишње и сваке средње школе организовано доставе Општинском одбору СПКД “Просвјета” Дервента у року трајања Конкурса, што не искључује право ученика да самостално доставе своје радове.

Радове на конкурс доставити у по једном примјерку, најкасније до 10. априла 2020. године, на адресу Општински одбор СПКД ”Просвјета” Дервента, са назнаком ”за Конкурс”, н/р Каиновић Драган, Дервента, ул. Цара Лазара бб.

Имена добитника награда биће објављена након Васкрса, а награде ће, у виду диплома и књига, дана 27. априла 2020. године са почетком у 18,00 часова бити додијељене у Центру за културу опшрине Дервента за по пет првих, других и трећих мјеста које достављени радови буду заузели када по оцјени Комисије буду проглашени као најљепши рукописи ћириличног писма.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here