Vijesti Kultura i obrazovanje Стручна и техничка школа: Представљамо занимање кувар – ВИДЕО

Стручна и техничка школа: Представљамо занимање кувар – ВИДЕО

0

У  школској 2021/22 Стручна и техничка школа уписиваће се једно одјељење са 24 ученика за занимање кувар (3. степен).

Занимање кувар ученике припрема за рад у угоститељству, а посао кувара обухвата припремање разних топлих и хладних јела, њихово сервирање и декорисање, требовање намирница и складиштење робе.

Посао кувара пружа могућност запослења, како код нас, тако и у иностранству. Кувари се могу запослити на пословима у угоститељским објектима, хотелима, ресторанима, превозним средствима (брод, авион, воз) и слично. Стручном кувару се отварају врата многих свјетских градова, при чему добијају могућност запослења у најбољим хотелима, најпознатијим ресторанима и елитним бродовима, наводе у Стручној и техничкој школи.

>> Сва занимања Стручне и техничке школе у школској 2021/22 пронађите ОВДЈЕ!

Наставни процес обухвата изучавање куварства као вјештине, при чему се упоредо врши стицање практичне обуке у школском ресторану и у разним угоститељским објектима. Након завршеног трогодишњег школовања, ученици ће бити оспособљени за самостално обављање послова кувара.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here