Vijesti Kultura i obrazovanje СШЦ “Михајло Пупин”: Упознајте рачунарско-информатички смјер гимназије – ВИДЕО

СШЦ “Михајло Пупин”: Упознајте рачунарско-информатички смјер гимназије – ВИДЕО

0

У Средњошколском центру „Михаило Пупин“ планирају да у школској 2020/21 упишу укупно 144 ученика у седам различитих занимања, а једно од њих је гимназија рашунарско-информатичког смјера.

Савремене технологије су постале незамјењив дио нашег свакодневног живота. Све већа примјена рачунарства доводи до веће потражње за информатичким занимањима. Управо зато, наша школа од прошле године уписује рачунарско – информатички смјер гимназије.

У овом занимању, поред савладавања савремених рачунарских техника и вјештина, велики акценат се ставља и на добијање темељног општег образовања. Ученици се одпрве године срећу са рачунарским предметима као што су програмирање, рачунарски системи, оперативни системи, рачунарске мреже, базе података и мултимедијални системи.

~~ Промотивни видео погледајте ОВДЈЕ!

Један од јако битних разлога да ученици упишу баш овај смјер је то што након завршеткасредње школе могу да упишу различите студијске програме. Осим што могу да наставе школовање у овој области, могу и да пробију пут ка дигитализацији у пољопривреди, здравству, енергетици…

Ученици информатичко – рачунарско смјера се оспособљавају за данас најтраженија и најпрофитабилнија занимања која се могу наћи на тржишту рада. Спектар могућности у овом занимању је много шири у односу на остала, ужестручна, занимања па се могућности запослења могу прилагодити готово сваком појединцу – од рада од куће за велике свјетске компаније до могућности покретања самосталног посла.

~~ Сва занимања СШЦ “Михајло Пупин” пронађите ОВДЈЕ!

Уна Теофиловић, ученица која завршава први разред рачунарске гимназије, истакла је зашто је одабрала овај смјер.

Овај смјер гимназије трба да упишу они ученици који желе да се баве неким савременим послом. Овдје могустећи више знања потребног за свој будући посао, јер добијамо додатне предмете везане за рачунарство, каже ова одлична ученица.

Сличног схватања је и њена колегица из школских клупа.

Рачунарско–информатички смјер гимназије је за оне ученике који воле савремену технологију и програмирање. Од општег смјера гимназије разликује се по томе што има више часова математике и информатике. Због тога сам уписала овај смјер и задовољна сам. Када бих поново уписивала средњу школу, изабрала бих рачунарско – информатички смјер гимназије, каже Маја Бојанић, која је поред школских обавеза јако активна у ваннаставним активностима наше школе.

Многи ученици овог смјера су присуствовали и на различитим такмичењима, гдје су постизали јако добре резултате.

СШЦ Михајло Пупин

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here