Vijesti Уз ватромет, коло и вино дочекана православна Нова година – ФОТО

Уз ватромет, коло и вино дочекана православна Нова година – ФОТО

0

Дервенћани су Нову годину по јулијанском календару и овог пута дочекали на Тргу православља у одличном расположењу уз наступ Пеђе Меденице и неизоставан ватромет.

Малишане је обрадовло дружење са Дједом Мразом и Баком Мразицом, док су они мало старији уживали у куваном вину, наступу популарног пјевача и традиционалној игри КУДМ “Босиљак”.

По обичају, у Саборном храму Успења Пресвете Богородице је прије поноћи служен молебан, да би по “одбројавању” суграђане први поздравио градоначелник општине Милорад Симић, који је православцима честитао православну, а свим суграђанима међународну Нову годину.

Нашим гостима вечерас шаљем посебне поздраве, а својим Дервећанима посебну љубав. Желим нам свима заједно да будемо срећни и задовољни у Новој години, да дијелимо љубав коју носимо у себи. И православна Нова година треба да се дочека уз звук звона, музику и ватромет, уз бројне окупљене суграђане којима желим пуно љубави и здравља у њиховим домовима, поручио је Симић.

Организатор прославе било је локална организација Српског просвјетно-културног друштва “Просвјета”.

Свим нашим суграђанима, свим православцима у Републици Српској и свијету желим срећно ново љето Господње. “Просвјета” се бави културним и просвјетним радом, а наставили смо и традицију обиљежавања православне Нове године, нагласио је свештеник Далибор Ђекић, предсједједник Градске организације СПКД “Просвјета”.

Подршку у организацији пружила је и Туристичка организација и Народна библиотека „Бранко Радичевић, док је Град Дервента покровитељ манифестације.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here