Vijesti Kultura i obrazovanje У петак Свечана академија награђиваних пјесника

У петак Свечана академија награђиваних пјесника

0

У Дервенти ће у петак, 20. августа, бити одржана Свечана академија, уз наступ награђених пјесника кроз традиционалне међународне конкурсе “Сузе Козаре”, Пјесма године Балкана и Европске уније и “Златно Перо Љубљана 2021”.

Свечану академију организују Савез српске дијаспоре Словеније, Удружење српских књижевника Словеније и Европске академије српских наука у умјетности, у сарадњи са Српским књижевним клубом “Вихор” из Дервенте.

Организатори Академије саопштили су да ће наступити Пјевачка група Културно-умјетничког друштва (КУД) младих “Босиљак” из Дервенте, предвиђен је наступ и свечано проглашавање побједника по међународним конкурсима, те наступ гостујућих пјесника на манифестацији.

Овај догађај најављен је у просторијама Центра за културу у 19.00 часова.

На Академији ће бити озваничен рад подружнице Удружења европске академије српских наука и уметности у Републици Српској и именовање руководства.

Предвиђена је и додјела посебних захвалница и признања заслужним појединцима, удружењима или установама.

Велике међународне манифестације одржавали смо кроз Веселе дане српске дијаспоре у Словенији, али појавом вируса корона приморани смо да то чинимо другачије и на више мјеста. Ове године највећа манифестација одржаће се у Дервенти, наводе организатори.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here