Vijesti Kultura i obrazovanje У сриједу промоција стваралаштва књижевника Предрага Бојиновића

У сриједу промоција стваралаштва књижевника Предрага Бојиновића

0

Промоција романа “Тајкун” и “Теодор” аутора Предрага Бојиновића одржаће се у Центру за културу у Дервенти наредне сриједе, 26. октобра, са почетком у 19 часова.

“Теодор”, лауреат прошлогодишњих Дринских књижевних сусрета, је историјски роман који прати и описује историју српског, али и других народа са овог простора у посљедњих двије стотине година. Дјело прати двије готово паралелне радње смјештене у различитим историјским добима, али упорно и све до краја истрајава на истовјетности карактера и догађаја који као да се понављају, али ми из историје ипак не учимо ништа. “Теодор” је антиратни роман, против рата уопште као стања “хомо сапиенса”, који се нажалост упорно труди да рат прогласи својим природним стањем.

Роман „Тајкун“ је класична крими прича, у којој се кроз заплет, ток истраге и кримогено друштво препознаје наше окружење, наши дијалози, наши људи и наша стварност. Радња романа је смјештена негдје у БиХ, у вртлогу дешавања једва се и крајње намјерно стидљиво помиње Сарајево у једном тренутку романа, као једини реални топоним, сва остала мјеста су скривена са намјером, јер ово што “Тајкун” говори, описује и доноси може да се деси у било којем граду или држави насталом распадом једне велике и некада просперитетне државе.

Предраг Бојиновић је аутор и књиге “Доларска жаока”, а поријеклом је из Теслића.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here