Vijesti Kultura i obrazovanje “Чувамо свеукупно стваралаштво за будућна покољења”: “Просвјета” обиљежила крсну славу – ФОТО

“Чувамо свеукупно стваралаштво за будућна покољења”: “Просвјета” обиљежила крсну славу – ФОТО

0

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Дервента прославило је данас крсну славу друштва Светог Саву.

Предсједник СПКД „Просвјета“ Дервента Далибор Ђекић поручио је у својој бесједи да је у времену пандемије највећа бојазан да се још људи још више не удаље једни од других.

Од Светог Саве треба да научимо шта значи вољети свој народ, а то значи осјећати понос због великих људи и њихових подвига, као и стид због оних који руже име свог народа. Бити „светосавац“ значи настојати да ријечи и дјелом потврђујемо истинске хришћанске вриједности које нам је предао Свети Сава. С тога није случајно неко давано одабрао да „Просвјета“ као друштво и наше школе, прослављају управо Светога Саву као своју крсну славу и тиме задаје задатак „Просвјети“ да сачува народно стваралаштво, умјетничко, научно, духовно и културно, за будуће генерације, нагласио је Ђекић.

Он је додао да ће ово удружење наредне године обиљежити 120 година постојања.

У име „Просвјете“, Ђекић је додијелио високо признање “Повеља утемељивач друштва” начелнику општине Милораду Симићу и привреднику Славки Мандићу.

Надам се да ће и ново руководство „Просвјете“ окупити широк број људи да би радила цјелокупан дио посла који јој припада. Док обављам овај посао моја врата ће бити отворена и ово признање ме, на задовољство, обавезује, рекао је овом приликом Симић.

Посебан тон прослави дали су истакнути глумац Горан Јокић својим пригодним бесједама и пјевачка група СКУД “Дервента”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here