Politika Lokalni izbori 2020 Шаровић: СДС ће тражити укидање гласања путем поште

Шаровић: СДС ће тражити укидање гласања путем поште

0

Због прекрајања стварне изборне воље грађана гласовима путем поште у Дервенти и другим срединама СДС ће покренути правну и политичку борбу, укључујући измјене изборног закона и укидање гласања путем поште, изјавио је данас у Дервенти Мирко Шаровић, предсједник СДС.

Шаровић је рекао да је Дервента најупечатљивији пример како се изборна воља грађана може прекројити и поручио да се та пракса мора зауставити.

Данас смо у Дервенти како би указали на својеврсну изборну крађу која се десила у овом граду, гдје је Владо Ковачевић, кандидат СДС, побиједио гласовима грађана Дервенте, али је крађом гласова који су дошли из сусједне Хрватске, односно гласовима поштом, та изборна воља грађана прекројена, навео је Шаровић.

Он каже да су дешавања у Дервенти обиљежила ове изборе и да је то СДС понукало да крене у правну и политичку битку како би указали на све оно што се дешава са гласањем путем поште.

Дервента је свакако најупечатиљивији примјер због којег ће бити покренуте различити иницијативе укључујући и нашу за измјене изборног закона и укидање гласања путем поште. На данашњем састанку смо закључили и да ћемо тражити и да овај случај иде у правцу процесуирања оних који су криминалним радњама прекројили вољу грађана, истакао је Шаровић.

Он је рекао да је Владо Ковачевић за СДС регуларно изабрани легитимни начелник Дервенте којег су изабрали њени грађани.

Битку да то докажемо ћемо наставити и вјероватно ћемо, када се за то стекну услови, ићи у опозиви оног ко је незаслужено дошао до мјеста начелника, навео је Шаровић.

Владо Ковачевић, кандидат СДС за начелника Дервенте, је рекао да су његови суграђани на изборима рекли да нису за постојећу власт и да су јасно рекли кога желе.

Људи који живе и раде у Дервенти су послали јасну поруку да не желе власт која је чланове њихових породица иселила из Дервенте и која је уништила здравство и школство, али је њихова воља прекројена гласовима путем поште, навео је Ковачевић.

Он је подсјетио на малверзације које су пратиле пријављивање за гласањем путем поште.

– Многи наши суграђани су пријављивали да су мимо своје воље пријављени на адресе, најчешће у Хрватској и Србији, те да су злоупотребљена њихова лична документа за гласање путем поште, казао је Ковачевић.

Он је изразио очекивање да ће истражни органи радити на томе да пронађу ко је радио те радње, наглашавајући да је воља грађана у Дервенти промијењена управо захваљујући њима.

Сајт СДС-а

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here