Vijesti Kultura i obrazovanje Ђурђевић и Крстовићка стихове посветили љубави

Ђурђевић и Крстовићка стихове посветили љубави

0

Првог дана љета објављења је заједничка збирка пјесама пјесникиње Горице Крстовић и књижевника Милорада Мише Ђурђевића, чланова Српски књижевни клуб “Вихор” Дервента

“Љубав, шта рећи” је друга збирка поезије младе пјесникиће, док је Ђурђевићу збирка “Шта рећи, Љубав” дванаесто дјело ове врсте.

Рецензент Ранко Прерадовић, угледни књижевник из Бања Луке, рекао је да пјесме показују право мајсторство умјетника.

Ђурђевић исписује своју најновију збирку љубави, баш онако како и сам живи и траје, окружен ружама, али и трњем, што је одлика овоземног живота људског. Љубавна поезија Мише Ђурђевића је као цвијет опојна или као трн опора. Баш онако како то јесте у животу и шта нам наш живот поручује, резимирао је Прерадови.

Рецензент Марко Раулић Ђукић, пјесник из Модриче, је истакао да осјете јака емоције водиље сваке Горицине пјесме.

Пјесме посвећене љубави су личне, а у овој збирци нам дарују доживљај и размишљања о свеобухватној љубави. Тврде да је љубав ствар осјећања, а не воље и да нема обавезне љубави. Дужност пјесника је да буди љубав у себи, али и у онима који искрено примају и усвајају пјесму. Стихови о љубави су племенити као и сама љубав и они, ако су искрени, увијек лако нађу пут до читаоца који то препозна и осјети. Ко пјева и уздиже љубав мора имати отворено срце, каже Раулић Ђукић.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here