Vijesti Društvo Љубиша Шљивић посјетио Дервенту у оквиру свог 900 километара дугог хуманитарног подвига

Љубиша Шљивић посјетио Дервенту у оквиру свог 900 километара дугог хуманитарног подвига

0

Хуманитарац Љубиша Шљивић након тридесетак дана пјешачења стигао је и у Дервенту гдје га је примила делегација Кола српских сестара “Царица Милица”.  

Љубиша је са намјером да помогне у прикупљању средстава за лијечење четворогодишњег дјечака Илије Милановића из Косјерића кренуо на пут дуг чак 856 километара.

Путовање је започео у родном селу Биљане Доње, које се налази између Задра и Бенковца крајем септембра, а завршиће га у Крагујевцу, гдје тренутно живи.

Љубиша се из родног мјеста упитио преко Книна, Петровца,  Дрвара, Приједора, Бања Луке, Прњавора, Дервенте, Бијељине и Београда до Крагујевца са циљем прикупљања средстава за операцију четверогодишњег Илије Милановића из Косјерића који болује од параплегије и потребна му је операција пресађивања матичних ћелија, кажу у Колу српских сестара “Царица Милица”.

Иначе, треба рећи како је до сада овај млади ентузијаста у више наврата подузимао сличне авантуристичке походе.

Прије четири године бициклом је отишао до Барселоне преваливши 3.000 километара за 25 дана од којих је само два провео у кревету, док је већ сљедеће године бициклом стигао до Португала прешавши при томе око 5.000 километара за 52 дана.

Посљедњу већу авантуру извео је 2019. године када је од Крагујевца, преко 12 земаља, укључујући и Алпе, бициклом прешао око 6.000 до норвешког града Нордкапа (Нордкапп) за непуна 3 мјесеца.

Након предаха у Дервенти, гдје га је угостила учитељица Миланка Мрђа, Љубиша је пут наставио преко Подновља ка Модричи, Шамцу, Брчком и Бијељини.

 Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here