Vijesti Kultura i obrazovanje SKUD Derventa: Sedmodnevno gostovanje u Bugarskoj – FOTO

SKUD Derventa: Sedmodnevno gostovanje u Bugarskoj – FOTO

0

Članovi Srpskog kulturno–umjetničkog društva „Derventa“ gostovali su u periodu od 22.-29.07. na međunarodnom festivalu folkora u Bugarskoj.

naslovna

U sklopu manifestacije derventski folkloraši imali su priliku da izvedu dva programa od kojih je jedan prikazan u amfiteatru starog grada u Nesebaru koji se nalazi na listi UNESKO-ve svjetske kulturne baštine.

Članovi SKUD-a predstavili su se igrama iz Dervente i Glamoča, a posebnu pažnju bugarske publike je privuklo izvođenje „Gluvog glamočkog kola“ koje je specifično po tome što se igra bez muzičke pratnje. Pored znamenitosti Nesebara, članovi ansambla su imali priliku da upoznaju i obiđu znamenitosti u Plovdivu, kao što su ostaci Antičkog stadiona, Rimski amfiteatar i stari grad, dok je slobodno vrijeme iskorišteno za kupanje na mnogobrojnim plažama Crnog mora. Pored našeg ansambla na festivalu su učestvovale i grupe iz Litvanije, Rumunije, Poljske i Srbije.

Članovi SKUD-a pred sobom imaju radno ljeto jer slijedi učešće drugog ansambla na Međunarodnom festivalu folklora „Licidersko srce“ koje se održava u Užicu narednog mjeseca.

B. N. – Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here