Vijesti Politika Opšti izbori 2022: SNSD-u najviše glasova u Derventi

Opšti izbori 2022: SNSD-u najviše glasova u Derventi

1
Foto: Posavske novosti

Prema neslužbenim rezultatima Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ dobio je najveće povjerenje birača u Derventi kada su u pitanju izbori za Narodnu skupštinu Republike Srpske /NS RS/ i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH /PDPS BiH/.

Kada je u pitanju NS RS ta stranka je dobila nešto više od 3700 glasova, Srpska demokratska stranka /SDS/ oko 2600, Partija demokratskog progresa /PDP/ oko 1400, Socijalistička partija /SP/ oko 1250, Demokratski narodni savez /DNS/ oko 950 glasova, te Ujedinjena Srpska oko 550.

SNSD je sa 4150 glasova dobio najveće povjerenje za nivo PDPS BiH. SDS-u je pripalo 2600, PDP-u oko 950, dok su SP, DNS i DEMOS osvojili između 400 i 500 glasova, a US nešto više od 300.

Kandidat SNSD-a Željka Cvijanović u Derventi je ostvarila 1125 glasova prednosti u odnosu na Mirka Šarovića /SDS/ u trci za Predsjedništvo BiH, dok je Jelena Trivić /PDP/ imala 290 glasova više od Milorada Dodika /SNSD/ za nivo predsjednika Republike Srpske.

Ostale stranke osvojile su daleko manje glasova.

Svoje glasačko pravo iskoristilo je 12.741, odnosno 42,96 odsto od broja birača upisanih na redovnom biračkim mjestima.

Konačni rezultati biće poznati nakon prebrojavanja glasova pristiglih putem pošte i mobilnih timova.

Derventa Cafe

 

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here