Vijesti Društvo Mišinci: Rekonstruisana crkva i Svetosavski dom

Mišinci: Rekonstruisana crkva i Svetosavski dom

0

Prošlog četvrtka, povodom uspješnog završetka radova na crkvi posvećenoj Presvetoj Trojici u selu Mišinci, sveštenik protojerej-stavrofor Slavoljub Trivić je organizovao večeru zahvalnosti za sve one koji su pomogli rekonstrukciji ovog vjerskog objekta.

2
Crkva Presvete Trojice u Mišincima

Kao svaki pravi domaćin prota Slavoljub je dočekao svoje uzvanike u dobrom raspoloženju, doprativši ih do Svetosavskog doma, još jednog zdanja za čiju izgradnju nosi zasluge, u kojem je i upriličena „Večera blagodarnosti“.

Prošlog ljeta, uz blagoslov episkopa zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma, finansijsu podršku opštine Derventa i načelnika Milorada Simića, te tridesetak dobrotvora, oko mišinačkog hrama, Svetosavskog doma i spomen obilježja palim pripadnicima Vojske RS, postavljena je ograda u dužini od 98 metara, te obavljeni molerski, instalacioni i drugi radovi na i unutar crkve, te Svetosavskom domu. Unutrašnje radove, koji su uključivali krečenje i slične poslove, obavio je Borislav Đ. Danilović iz Velike Sočanice, vanjske Željko Trivunović iz Osinje, limarske radove Vinko Čolić, a instalacione Mario Đukić iz Velike Sočanice. Ogradu, kao najzahtjevniji dio posla, izgradio je derventski “Geokop”, odnosno podizvođač, Vlado Bašić iz Drijena.

Svečana večera, kojoj je prisustvovalo tridesetak priložnika, započela je, kako i dolikuje, davanjem poštenja najzaslužnijim, među kojima su bili načelnik Simić, najstariji mještanin Mišinaca Savo Đekić, Nedjeljko B. Đurić, darodavac zemljišta na kome se nalazi crkva, mještani Branko i Nikodin Kuzmanović, te neimar Vlado Bašić.

Načelnik se zahvalio na ukazanoj časti, ističući da je prota Slavoljub odličan primjer kako se domaćinskim radom može učiniti mnogo za svoju sredinu, te da je čovjek koji ima veliko poštovanje i rezultate u svojoj zajednici uvijek dobrodošao za saradnju. Obećao je i da će i dalje nastaviti pomagati Mišince i druga sela.

– Mi smo zahvalni svima koji su nam izašli u susret i pomogli, kao i onima koji to ovaj put nisu mogli, ali su se molili dragom Bogu da ovo bogougodno djelo privedemo kraju na radost Presvete Trojice i spasenje naših duša, istakao je tom prilikom prota Slavoljub.

Spomenuti radovi su započeti 4. juna, a okončani 18. jula, pred Sabor Kuzmanovića. Za navedene popravke potrošeno je nešto više od 11.600 maraka.

1

B. Nikolić – Derventa Cafe

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here