Vijesti Kultura i obrazovanje “Bosiljkovanje” po 19. put: Očekuju se gosti i iz daleke Indije

“Bosiljkovanje” po 19. put: Očekuju se gosti i iz daleke Indije

0

Derventsko Kulturno umjetničko društvo mladih “Bosiljak”, po devetnaesti put, priprema tradicionalni Internacionalni folklorni festival “Bosiljkovanje”.

4х2 - kopija

Festival ,,Bosiljkovanje” odavno je prepoznatljiv kulturni događaj Dervente, koja plijeni pažnju posjetilaca, ponajviše zahvaljiujući kontinuitetu koji postoji gotovo dvije decenije, kao i zbog kvaliteta same manifestacije i učesnika programa. “Bosiljkovanje” se održava po pravilima Svjetske asocijacija za organizovanje festivala folklora i tradicionalne culture (CIOFF), čiji je Bosiljak član. Festival je ove godine ukjlučen u obilježavanje sedamdesete godišnjice od osnivanja UNESCO-a i 45 godina od osnivanja CIOFF-a.

Učesnici ovogodišnjeg programa biće folkloraši iz Mađarske, Srbije, Hrvatske, Rumunije, Republika Srpske, Bosne i Hercegovine, a očekuje se dolazak i ansambla iz Indije. Festival će biti otvoren u Derventi 15. oktobra (četvrtak), uz defile ulicama grada od Centra za kulturu do Sportske dvorane, gdje će prije koncerta biti održane različite prezentacije – izložbe rukotvorina, nacionalne hrane, narodne nošnje, instrumenata i drugog.

“Bosiljkovanje” će se nastaviti i narednih dana. U petak će koncert biti održan u Sportskoj dvorani u Pelagićevu, dok u subotu koncert se održava na centralnom Trgu u Brodu. Manifestacija se završava koncertom u Sportskoj dvorani Srednješkolskog centra u Šamcu.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here