Vijesti Kultura i obrazovanje Poslali lijepu poruku: Polaznici Škole glume predstavili talente na svojoj prvoj predstavi

Poslali lijepu poruku: Polaznici Škole glume predstavili talente na svojoj prvoj predstavi

0

Škola glume u Derventi okupila je tridesetak mlađih polaznika, a njih trinaest se, u prostorijama Narodne biblioteke „Branko Radičević“, premijerno predstavilo sa mini-predstavom pod nazivom „Svađa igračaka“.

U toku sedmice biće održano još niz predstava, a kao inspiracija za održavanje ove revije poslužilo je prošlogodišnje održavanje Omladinskog festivala u Derventi, koji je izazvao veliko interesovanje i veliki broj posjetilaca.

Siniša Tešanović, dramaturg i voditelj škole glume je istakao da su ovom predstavom polaznici škole pokušali da dočaraju publici da smo u srži svi isti.

Predstava sadrži jednu divnu pouku, a to je da smo zapravo svi isti, a kroz nadmetanje igračaka, koje sve imaju istu svrhu, a to je da unesu radost i razigraju djecu, da sve to prenesemo na ljude. Nakon predstave djeca su izvela scenski kolaž, u kojem smo htjeli da pokažemo čistu glumu, rekao je Tešanović i istakao da su predstave pripremane od septembra i da se nada da će nastaviti sa radom do kraja decembra ukoliko to budu dozvolili epidemiološki uslovi.

Takođe, naglasio je da se nada da će se povećati broj polaznika škole glume nakon ovih predstava.

Mladi glumci ističu da je bilo zanimljivo pripremati se za ulogu igračaka što je donijelo mnogo smijeha i zabave kao i uzbuđenja što su se, po povi put, uključili u glumački svijet.

Tekst za pozorišnu predstavu napisala je Brankica Radović.

Ove sedmice će se predstaviti i starija grupa srednjoškolaca, koja broji deset polaznika.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here