Vijesti Politika Završena Konstutivna sjednica, SDS predvodi većinu – FOTO

Završena Konstutivna sjednica, SDS predvodi većinu – FOTO

8

Završena je Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine opštine Derventa.

Nakon polaganja zakletve načelnika opštine Milorada Simića i odbornika novog skupštinskog saziva, Komisija za izbor i imenovanja u sastavu Slavko Tomaš (SNSD), Pero Đurić (SDS), Bojan Radanović (SP), Siniša Jeftić (SNSD) i Sanja Dimitrić (PDP) zasjedala je da bi usaglasila prijedloge kandidata za predsednika Skupštine opštine.

Klubovi odbornika SDS, PDP, DNS, SPS, HS BiH sa nezavisnim odbornicima Slavkom Bojanićem i Mirkom Zemunovićem formirali su većinu, nakon njihovog napuštanja US i SP.

Nakon četveročasovne pauze dužnosti predsednika SO je razriješen dosadašnji predsjednik Marijan Kljajić, da bi potom Komisija za izbor i imenovanja saopštila da je kandidat SDS-a za ovu funkciju Mirko Zemunović, a HDZ-a BiH Marjan Kljajić. Nakon procedure tajnog glasanja za predsednika SO Derventa izabran je Mirko Zemunović sa 15, od 29 mogućih glasova.

Nakon istovjetne procedure potpredsjednik Skupštine postao je Marinko Nikolaš (HS BiH), na prijedlog DNS-a, koji je osvojio 15 glasova, jedan više od kandidata SP-a Bojana Zemunovića.

Prijedlog načelnika opštine Derventa Milorada Simića da se na funkciju zamenika načelnika imenuje Sinišu Jeftića nije dobio podršku većine odbornika. 14 odbornika je bilo za, 13 protiv i 2 suzdržana.

Odbornici su potom izglasali prijedloge za stalna skupštinska tijela, te podržali prijedloge PDP-a i SNSD-a da se za VD sekretara SO Derventa imenuje Sanja Malešević, dosadašnji sekretar.

Sa druge strane, prijedlog načelnika opštine Milorada Simića da u funkciji vršioca dužnosti ostanu svi dosadašnji načelnici odjeljenja nije usvojen. Naime, osim Slavena Pašalića, koji je ostao VD načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, ostali načelnici nisu dobili podršku nove većine.

Derventa Cafe

8 KOMENTARI

  1. Вјерујем да је узрок ове промјене, сем разних интереса, сакривен у бахатом и осионом понашњу једног човјека. Многе је разним увредама начинио својим противницима.

  2. Od Skupštine i izbora uopšte napravljena je smijurija.Putuj svijete ovdje nemaš šta tražiti.POd zla na goreg.

  3. Konkretan uzrok ovih promjena je nedostatak obraza, tj neposjedovanje istog. Novi predsjednik Skupštine je imao vremena i mogućnost i pravo da u izbornoj kampanji bude politički protivnik tog pomenutog jednog čovjeka. Ovakvim postupkom su i on i Odbornik Bojanić ispali mali i jadni i jeftini..

  4. Синиша било би добро за оне који незнају да напишеш име тог човјека.

  5. Mislim da vecina citalaca zna na koga je Sinisa mislio. Mnogi od glasaca su glasali za opoziciju ne zbog programa stranaka, vec iz razloga da pomenuti iz vlasti ne dobije izbore.

  6. Kad je DNS promijenio stranu?! Neposredno prije izbora OO DNS-a je suprotno odluci republickog rukovodstva partije, dao podrsku SNSD-ovom kandidatu, mada su mnogi clanovi glasali za opozicionog kandidata. Ovdje vazi izreka Izeta Fazlinovica: “najlaksi nacin da pretvorite poraz u pobjedu je da promijenite uniformu”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here