Vijesti Hronika 20 godina u zatvoru bez slobodnog dana: Policija objavila detalje kilometarske potjere...

20 godina u zatvoru bez slobodnog dana: Policija objavila detalje kilometarske potjere za Džajom

0

Službenici Policijske uprave Doboj danas su oko 14 časova u Gornjoj Lupljanici lišili slobode Radomira Tomića Džaju (1969), čime je okončana trodnevna potraga za licem osumnjičenim za razbojništvo u Banjaluci prošlog utorka.

Nakon uočavanja, policijska potjera je trajala oko 5 kilometara, da bi ga na kraju savladali službenici Jedinice za podršku PU Doboj i Policijske stanice Derventa.

Za navedeno lice postoji i osnov sumnje da je danas u toku dana u periodu od 10, 00 do 13,00 časova, u mjestu Gornja Lupljanica, izvršilo provalu u porodičnu kuću, odakle je otuđilo novac u iznosu od 500 maraka. Sav otuđeni novac je pronađen i biće vraćen oštećenom licu, saopšteno je iz PU Doboj.

Zamjenik načelnika PU Doboj Nenad Stevanović se zahvalio na saradnji svim građanima koji su vrlo savjesno prijavljivali svako uočavanje nepoznatih i sumnjivih osoba u njihovim mjestima stanovanja.

Debeo policijski dosje

Za njim je potjernica raspisana u utorak nakon što je opljačkao svog stanodavca u Banjaluci. Inače, on je 25. maja ove godine izašao iz zatvora gdje je proveo 20 godina.

Nakon izdržavanja zatvorske kazne lice je boravilo kod svog brata u mjestu Mitrovići u Stanarima odakle se preselio na područje Banjaluke gdje je 11. decembra oko četiri časa izvršio ponovo krivično djelo razbojništvo kojom prilikom je otuđio vozilo KIA da bi se uputio u nepoznatom pravcu, kaže Stevanović.

Tomić je naime svog stanodavca P.S. (81) koji je spavao u svojoj sobi stao nogom na grudi, a zatim ga nekoliko puta udario pesnicom i rukama stezao vrat.

Pošto ga je prepoznao kao svog podstanara, rekao mu je da uzme 100 KM koliko je imao kod sebe, ajfon i ključeve kćerkinog auta, nakon čega je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Imajući u vidu da je do sada izvršio dva razbojništva sa smrtnom posljedicom i jedan pokušaj ubistva, ovo lice je nesporno i nesumnjivo opasno po okolinu i zato smo obavijestili javnost da o svim informacijama koje bi mogle biti od značaja obavijeste policiju, kazao je Stevanović.

Tomić je 29. decembra 1997. godine u pokušaju pljačke benzinske pumpe u Tedinom Hanu, opština Stanari ubio radnika, a žrtva drugog razbojništva je starac sa područja mjesta Pojezna.

I upravo nakon izvršena ta dva razbojništva i kao i pokušaja ubistva Tomić je osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina koju je djelimično izdržavao u Foči, odnosno Doboju… Zanimljivo je da nije dobio nijedan slobodan dan, niti jednu vanzavodsku pogodnost što govori takođe o njegovom ponašanju, navodi Stevanović.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here