Vijesti Najave i obavještenja OC “Derbent”: Počinju brojne aktivnosti – priključite se!

OC “Derbent”: Počinju brojne aktivnosti – priključite se!

0

Omladinski centar „Derbent“ jedna je od najdugotrajnijih organizacija koje djeluju u našoj opštini, a bavi se pitanjima mladih, poboljšanja njihovog položaja i značajnijeg uključivanja u društvene tokove.

Omladinski-centar-Derbent

U svojim prostorijama na drugom spratu Vatrogasnog doma, gdje se nalazi i multifunkcionalna konferencijska sala, održava se niz aktivnosti koje se mogu podijeliti na one sportsko-rekreativnog, edu-kativnog, kreativnog i volonterskog djel-ovanja. Tako se trenutno održavaju sekcije klasičnog i orijentalnog plesa, kao i učenja mladih o ljudskim pravima. U centru postoje dugogodišnje edukacije mladih na teme volontiranja, pisanja projekata, aktivizma i sličnog, dok se, u zavisnosti od interes-ovanja, organizuje i škola jezika. Kroz kreativne radionice centra, uz podršku raznih donatora, održavane su dramska i foto-sekcija, kao i škola pjevanja. Trenutno je aktivna likovna sekcija i ona za izradu raznog nakita i ukrasno-korisnih rukotvo-rina. U zimskom periodu otpočela je sa radom aerobik sekcija za žene i to ponedj-eljkom, srijedom i petkom u večernjim časo-vima, a u martu će biti formirane i nove grupe, kao i sportska sekcija za najmlađe.

Omladinski centar „Derbent“ dobio je potvrdu o podržavanju projekta kreativnih radionica od strane Ministarstva poro-dice, omladine i sporta RS, tako da će se uskoro formirati nove plesne i likovne sekcije, kursevi izrade rukotovorina, kao i treninzi za pisanje projekata. Sve one na-mijenjene su mladima od 11 do 25 godina i biće besplatne za sve koji su članovi Omladinskog centra.

U toku je formiranje sekcije rekreativnih istraživača prirode, a u planu da se oformi klub unutar Omladinskog centra koji bi započeo obuku i rekreativne šetnje, a sve to sa ciljem učenja o prirodi, istraživanja i izlaska iz zatvorenih prostorija. Provođenje vremena u prirodi i povećanje fiz-ičke aktivnosti svakako je vrlo privlačno u proljećnom periodu.

Omladinski centar ‘’Derbent’’ i ove godine će organizovati Konferenciju beba i „Akt fest“.

– Uz podršku lokalnih i drugih donatora, te aktivizam mladih, želja nam je svake go-dine da te aktivnosti budu što bolje i in-teresantnije za naše građane, jer zbog njih se i organizuju. Ovim aktivnostima naši volonteri direktno bivaju kreatori i akt-ivno učestvuju u lokalnoj zajednici, por-učuju iz „Derbenta“.

Ovim putem pozivaju sve zainteresovane da se priključe i da ih za sve informacije kontaktiraju preko društvenih mreža, adrese e-pošte [email protected] ili na broj telefona 065/565-819.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here