Vijesti Politika 22. sjednica SO Derventa: Usvojeni nacrti rebalansa ovogodišnjeg i budžeta za narednu...

22. sjednica SO Derventa: Usvojeni nacrti rebalansa ovogodišnjeg i budžeta za narednu godinu

0

Na današnjem 22. zasjedanju Skupštine opštine Derventa usvojen je Nacrt odluke o izmjenama i dopunama odluke o usvajanju budžeta opštine Derventa za 2018. godine (Rebalans budžeta), te Nacrt odluke o usvajanju budžeta opštine za 2019. godinu u iznosu od 13,9 miliona maraka.

Načelnik opštine Milorad Simić ocijenio je današnje zasjedanje veoma efikasnim, te izrazio zadovoljstvo da su najznačajnije tačke dobile veliku podršku odbornika. Naime, Rebalans budžeta podržalo je 25, a Nacrt budžeta za narednu godinu svih 28 prisutnih odbornika.

Nisam zadovoljan jer smo morali umanjiti ovogodišnji budžetski okvir, a  glavni „krivac“ zbog toga je Republička upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske koju već šest godina čekamo da ustanovi da li je veliki broj parcela u vlasništvu opštine ili nije, da bi ih se moglo pustiti u promet, odnosno raditi i graditi. Zamislite da nakon toliko vremena moramo nekom investitoru reći da nismo u stanju kompletirati parcelu, a takvih slučajeva imamo dosta, zbog čega apelujemo na tu ustanovu da ubrza procedure da bi znali čime raspolažemo, rekao je Simić, dodajući da je umanjenje budžeta za tekuću godinu oko 900.000 maraka, čemu je doprinio i novi Zakon o neoporezivom dijelu dohotka.

Osnovni budžet za narednu godinu, utvrđen u iznosu od 13,9 miliona, bez eventualnih sredstava sa viših nivoa i zaduženja, Simić je ocijenio „realnim i korakom više“.

Pored navedenih tačaka usvojen je i Izvještaj o izvršenju buđeta za prvih devet mjeseci tekuće godine, kao i Lokalni akcioni plan za prevenciju i suzbijanje nasilja u porodici za 2018. i 2019. godinu.

Za članove Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja  Derventa imenovani su Jeftić Sanja, Matić Danijela i Šain Vesna.

Rebalans budžeta:

Download (DOC, Unknown)

Nacrt budžeta za 2019. godinu:

Download (DOC, Unknown)

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code