Vijesti Privreda 25 godina “NUR transa”: Najveći kupac “Volvo” kamiona u BiH

25 godina “NUR transa”: Najveći kupac “Volvo” kamiona u BiH

0
nur2 (2)
Vlasnik preduzeća Nedeljko Tadić

 

Već dvadeset pet godina, od čega dvanaest u našoj opštini, sa uspijehom posluje i transportno preduzeće „NUR trans“. Da je to zapravo tako u prilog ide i nekoliko priznanja koja su stigla na adresu ovog preduzeća tokom 2016. godine.

– Prvo priznanje stiglo je od našeg partnera „Volva“, jer smo kao njihov najveći kupac u BiH, u protekloj deceniji nabavili čak 73 njihova kamiona. Preduzeće danas posjeduje 30 vozila, a uskoro očekujemo isporuku još deset novih. Zadovoljni smo saradnjom sa „Volvom“, koja traje dvije decenije, kaže Nedeljko Tadić, direktor i vlasnik preduzeća, dodajući da je tokom svog rada nabavio više od 200 kamiona.

Vozila, koje nabavlja direktno iz Švedske, godišnje prijeđu prosječno 120 do 140 hiljada kilometara, a da bi takav tempo uspjeli i ostvariti, od izuzetne važnosti je održavanje.

– Trenutno vozila održavamo u Sarajevu, što komplikuje poslovanje preduzeća. Zbog toga su sa švedskim partnerom obavljeni razgovori oko otvaranja servisne radionice u Derventi i ja smatram da ću taj posao uspješno privesti kraju, jer bi u suprotnom naša saradnja mogla biti dovedena u pitanje. Takva ideja je postojala i prije nešto više od deset godina, ali zbog nedovoljno velike parcele, ipak nije realizovana, pojašnjava Tadić.

Najveći potražioci usluga ovog preduzeća su firme „Adapter“, potom „K-Uni“, kao i preduzeće iz Kotor Varoša, koje se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija, „Metal“ iz Gradiške i drugi.

Priznanje i za bonitetnost preduzeća
Ništa manje nije ni značajno ni priznanje specijalizovane kuće LRC doo koja je „NUR transu“ dodijelila certifikat bonitetne pouzdanosti.

Radi se o dokumentu kojeg LRC izdaje privrednim subjektima na osnovu stručne analize finansijskih izvještaja i ostalih ekonomskih parametara, a na osnovu kojih je moguće procijeniti visok stepen vjerovatnoće da se radi o finansijski pouzdanom partneru. Prema stručnom mišljenju i analizi izdavaoca certifikata, njegov nosilac je na osnovu raspoloživih sredstava i finansijske situacije, kao i trenutnih poslovnih aktivnosti, pouzdan privredni subjekt, za koji postojeći i budući poslovni partneri, mogu pouzdano pretpostaviti da kratkoročnom vremenskom periodu ne bi trebao biti podložan značajnijim finansijskim problemima ili poteškoćama.

B. N. – Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here