Vijesti Politika 29. sjednica SO Derventa: Usvojen Nacrt rebalansa budžeta, nisu izostale rasprave

29. sjednica SO Derventa: Usvojen Nacrt rebalansa budžeta, nisu izostale rasprave

0

Na danas održanoj 29. sjednici Skupštine opštine Derventa usvojen je Nacrt odluke o Rebalansu budžeta za 2019. godinu kojim se budžet povećava sa 14.116.830 na 15.083.923 maraka zahavljujući suficitu ostvarenom u 2018. godini, odnosno sredstvima koja su tokom ove godine doznačena u budžet opštine. Ovom odlukom budžet se uvećava za oko 950.000 maraka.

Pored Nacrta rebalansa, jednoglasnu podršku odbornika dobio je Prijedlog odluke o donošenju dijela Regulacionog plana „Centar istok- centar zapad – blok broj 4“. Plan, koji se odnosi na period do 2021. godine, izradio je „Urbis centar“ iz Banjaluke, a obuhvata površinu od 2,60 ha.

Prva veća rasprava potekla je prilikom diskusije o Prijedlogu odluke o imenovanju članova Foruma za bezbjednost građana opštine Derventa. Odbornica Sanja Dimitrić rekla je da se među 18 imena ovog foruma nalazi i vršilac dužnosti direktora javne ustanove koji je prvostepeno osuđen za krivično djelo, dok su iz stručne službe Opštinske uprave odgovorili da oni nisu upoznati sa tom činjenicom, te da propisi nalažu da određena osoba ne može biti imenovana ako je pravosnažno osuđivana, što ovdje nije slučaj. Ipak, odluka je usvojena.

U nastavku sjednice Samira Fejza imenovana je za vršioca dužnosti direktora JU Centra za socijalni rad Derventa, a podršku je dobio i prijedlog odluke o utvrđivanju tržišne vrijednosti za gradsko građevinsko zemljište za Živković (Slobodan) Branislava.

Nakon duže rasprave podršku odbornika dobila je i informacija o poslovanju privrede na području opštine u 2018. godini (uskoro opširnije), kao i one o uslovima i životu omladine na području opštine, o stanju narkomanije na području opštine i mjerama za njeno suzbijanje, o radu Prvostepene stručne komisije za ocjenjivanje sposobnosti i funkcionalnog stanja punoljetnih lica i o preventivnoj zdravstvenoj zaštiti stanovništva opštine u 2018. godini.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here