Vijesti Politika 3. sjednica SO: U srijedu o budžetu opštine za narednu godinu

3. sjednica SO: U srijedu o budžetu opštine za narednu godinu

0

kolegijum

Na sjednici Kolegijuma Skupštine opštine, koji je održan neposredno po završetku druge sjednice SO, razmatran i usvojen prijedlog dnevnog reda za treću sjednicu SO, koja će biti održana 14. decembra 2016. godine. Zakonom o budžetskom sistemu definisano je da budžet za narednu godinu treba da bude usvojen do 15. decembra, pa je to i bio razlog za ovako brzo održavanje Kolegijuma. Na dnevnom redu sjednice Skupštine opštine naći prijedlozi odluka i dopuna rebalansa budžeta opštine za 2016, izvršenja budžeta za 2016  i Plana kapitalnih ulaganja opštine za 2016. godine, kao i prijedlozi odluka o usvajanju i izvršenju budžeta opštine za 2017. godinu.

Pored toga odbornici će razmatrati odluku o delegiraju odbornika SO koji će u svojstvu službenog lica prisustvovati zaključenju braka, te izmjenu i dopunu odluke o mjesnim zajednicama na području opštine.

Na prijedlog zamjenika načelnika opštine Siniše Jeftića na dnevni red treće sjednice SO biće uvršten i prijedlog za razrješenje člana Odbora za žalbe, imenovanje vršioca dužnosti te prijedlog za raspisivanje konkursa za izbor novog člana.

Na molbu Dječijeg obdaništa “Trol”, Skupština će razmatrati Godišnji program rada obdaništa za narednu godinu i Izvještaj o radu za proteklu godinu, koji je trebao biti razmatran još u septembru, ali zbog izbora u tom periodu nije održana sjednica Skupštine opštine.

Pored prijedloga vezanih za nepokretnosti odnosno prodaju zemljišta, razmatraće se i izrada Strateške procjene uticaja na životnu sredinu za Prostorni plan opštine Derventa.

Dnevni red:

sjednica-so

Prijedlog Budžeta:
[embeddoc url=”https://www.derventacafe.com/wp-content/uploads/2016/12/Budºet-2017.-nove-tabele.xlsx” viewer=”microsoft”]

derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here