Vijesti Politika 30. sjednica SO Derventa: Dodjeljena najviša opštinska priznanja – VIDEO

30. sjednica SO Derventa: Dodjeljena najviša opštinska priznanja – VIDEO

0

Na 30. sjednici Skupštine opštine Derventa usvojena je odluka kojom je Kapitalni budžet umjesto dosadašnjih million i po uvećan na 2 miliona i 223 hiljada zahvaljujući suficitu ostvarenom u 2018. godini.

Povoljna presuda u predmetu “Sajmište” takođe je uticala na planirane finansije tako da je Rebalansom budžet opštine za 2019. godinu premašio 15 miliona KM.

Ono što je najznačajnije jeste što u 2 miliona i 223 hiljade KM nema kreditnih sredstava i što se radi o ušteđenom novcu na raspolaganju građanima opštine za najvrednije kapitalne projekte. Stoga i nečudi da je set finansijskih dokumenata koji se našao na dnevnom redu današnje 30. sjednice SO Derventa usvojen velikom većinom i bez rasprave.

Prvi čovjek Dervente zadovoljan je skupštinskim slijedom, te zahvaljuje odbornicima, ko god kojoj straci pripada, što su prepoznali i izglasali prave stvari i od zajedničkog interesa.

Odbornici su juče imali priliku čuti i genezu dešavanja u predmetu „Sajmište“ iz davne 1987. godine sve do danas, čiji je povoljan ishod uticao na opštinske finansije u smislu da je od prvobitnih milion i 300 hiljada KM preko Osnovnog, Okružnog, Vrhovnog suda i desetina rješenja, presuda i žalbi Opštini Derventa ostalo da plati 216 000 KM porodici Kreso.

Na dnevnom redu poslednje radne a prije svečane našao se i prijedlog odluke po kojoj se Velikogospojinska povelja sa zlatnim grbom dodjeljuje JU Stručna i tehnička škola.

Ričaru Aueru (Richard Auer), direktoru austrijske firme “Digital elektronik”, jedne od prvih inostranih firmi na području Dervente, na svečanoj sjednici 28. avgusta biće dodjeljena Povelja počasnog građanina sa zlatnim grbom, a profesoru srpskog jezika i književnosti Jovanu Babiću-zahvalnica opštine u 2019. godini.

TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here