Vijesti Politika 32. sjednica SO Derventa: Jednoglasno usvojena Odluka o pokretanju postupka za dodjelu...

32. sjednica SO Derventa: Jednoglasno usvojena Odluka o pokretanju postupka za dodjelu statusa grada

0

Odbornici Skupštine opštine Derventa jednoglasno su usvojili prijedlog Odluke o pokretanju postupka za dodjelu statusa grada opštini Derventa na današnjem 32. zasjedanju SO Derventa.

Ovom Odlukom Skupština opštine pokreće postupak da se  Derventi dodijeli status grada, te utvrđuje da su ispunjeni uslovi za status grada propisanu Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Podsjećamo, zakonom je propisano da je za status grada potrebno da opština ima više od 50.000 stanovnika i da u posljednje tri godine na osnovu odluke o utvrđivanju stepena razvijenosti jedinica lokalne samouprave ima status razvijene jedinice lokalne samouprave. Takođe, propisano je da opština može steći status grada bez obzira na broj stanovnika ako je stopa zaposlenosti na području opštine iznad republičkog prosjeka.

Sastavni dio odluke je i Elaborat o opravdanosti zahtjeva za dodjelu statusa grada opštini Derventa.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here