Vijesti Politika 35. sjednica SO Derventa: Planovi javnih preduzeća za narednu godinu dobili podršku...

35. sjednica SO Derventa: Planovi javnih preduzeća za narednu godinu dobili podršku odbornika

0

Na danas održanom 35. zasjedanju Skupštine opštine Derventa usvojeni su programi rada i finansijski planovi za narednu godinu osam javnih preduzeća čiji je osnivač lokalna zajednica.

Odbornici Skupštine podržali su planove za 2020. godine Doma zdravlja Derventa, Centra za socijalni rad Derventa, Narodne biblioteke „Branko Radičević“, Centra za kulturu, Sportskog centra, Turističke organizacije opštine Derventa, JU Gerontološkog centra, vrtića „Trol“, kao i „Derventskog lista i Radio Dervente“.

Upravo oko derventskog nedjeljnika povela se i najžustrija rasprava nakon što je odbornica Sanja Dimitrić ustvrdila da je vd direktora ove ustanove Čedo Vujićić osuđen pravosnažno zbog ugrožavanje sigurnosti. U nastavku rasprave, opozicija je uglavnom kudila uređivačku politiku, dok su pozicija, kao i Vujičić, bili stava da su te optužbe neutemeljene pa se vrlo malo raspravljalo o programu rada.

Skupština opštine Derventa prihvatila je i prijedloge odluka o prenosu prava vlasništva dva putnička vozila na Gerontološki centar, te o prodaji nepokretnosti u svojini opštine Derventa upisanih u KO Derventski Lug putem licitacije Golub (Momčilo) Slobodanu.

Usvojeni su i Izvještaji o realizaciji raspodjele novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede, te Informacija o stanju nasilja u porodici na području opštine Derventa.

Kad su u pitanju kadrovska rješenja raspisan je novi javni konkurs za izbor i imenovanje tri člana UO Gerontološkog centra Derventa, a potom su Đurić Davor, Slijepčević Branka i Vranješ Dragan imenovani za vršioce dužnosti članova UO Gerontološki centar Derventa. Maja Popović imenovana je za direktora Centra za socijalni rad, a Miljević Slobodanka za člana UO Centar za socijalni rad.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here