Vijesti Politika 38. sjednica Skupštine: Odbornici raspoređuju 900.000 maraka viška

38. sjednica Skupštine: Odbornici raspoređuju 900.000 maraka viška

0

Na 34. sjednici Kolegijuma SO usaglašen je prijedlog dnevnog reda 38. Sjednice i dogovoreno da će se ovo zasjedanje održati 30. juna od 9 časova.

so Derventa

Predloženo je da se razmatraju izvještaji o izvršenju Budžeta opštine i raspoređivanju suficita, donošenja odluke o dugoročnom kreditnom zaduženju i rebalansu budžeta za 2016. godinu, kao i izmjene programa namjenskog utroška sredstava posebnih vodnih naknada. Odbornici će se izjasniti i o realizaciji Programa uređenja gradskog građevinskog zemljišta, razmatraće informacije o naplati lokalnih prihoda opštine za 2015. godinu, o grobljima na području opštine, o radu nevladinih organizacija i udruženja građana, stipendiranju studenata i učenika u školskoj 2015 /2016. godini, stanju u putničkom saobraćaju i taksi prevozu, te o preventivnoj zdravstvenoj zaštiti stanovništva u prošloj godini i stanju narkomanije i mjerama za njeno suzbijanje.

Najzanimljivije će svakako biti tačke koje se odnose na raspoređivanje 904.000 maraka. Ova cifra je zbir nepotrošenih sredstava po osnovu kreditnih zaduženja (536.000), budžetskog suficita (232.000) i ušteda ostvarenih na tenederima (136.000), a odbornici će odlučiti na koji način će sredstva biti utrošena. U srijedu, u Skupštinskoj sali, od 11 časova, održaće se i javna rasprava o  izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Budžeta opštine Derventa za 2016. godinu, tako da će mogućnost da daju svoje prijedloge imati i naši sugrađani.

Odbornici treba da donesu odluku o prenosu prava raspolaganja i korišćenje stambenih objekata na porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide, a na ovoj sjednici će biti razmatrani prijedlozi odluka o prodaji neposrednom pogodbom neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u svojini opštine radi oblikovanja građevinskih parcela.

Razmatraće se i informacija o radu Prvostepene stručne komisije za ocjenu sposobnosti lica sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju, čiji je predlagač Centar za socijalni rad, kao i informacija o radu i poslovanju Komunalca u 2015. godini, sa osvrtom na izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o reviziji finansijskog izvještaja za 2014. godinu, čiji je predlagač Komunalac.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here