Vijesti Privreda 5. poziv C2C: Bespovratna sredstva investitorima sa inovativnim idejama

5. poziv C2C: Bespovratna sredstva investitorima sa inovativnim idejama

0

Bespovratna sredstva u iznosu od 750.000 evra iz “Challenge fonda” ponovo su na raspolaganju privrednim subjektima sa inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama iz Bosne i Hercegovine.

Pristigle prijave biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterijuma – inovativnost, izvodljivost i održivost poslovne ideje, te društvena korist.

– Za potencijalne korisnike iz kategorije “startup-a”, koji su registrovani najmanje šest mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000 evra, dok korisnici iz kategorije zrelih privrednih subjekata do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 evra. Aplikanti moraju obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija realizacija ne može trajati duže od godinu dana, saopštili su donatori.

Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene isključivo u elektronskoj formi na sajtu www.c2c.ba u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu “Vodič za aplikante”. Ovaj dokument je sastavni dio aplikacionog paketa kojeg možete preuzeti na linku OVDJE.

Rok za podnošenje prijava je 24. mart do 16 časova.

Ovo je posljednji poziv planiran u okviru projekta, a u okviru prethodna 4 poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz “Challenge fonda” prijavila su se 2.074 aplikanta. Do sada je ugovoreno 110 korisnika, a vrijednost dodijeljenog granta je 2.500.866 evra.

“Challenge fond” uspostavljen je u okviru projekta ”Challenge to Change” koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju /Sida/, a provode ga, kroz četiri godine, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Razvojna agencija Republike Srpske (RARS).

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here