Vijesti Najave i obavještenja 6. “Noć muzeja” u znaku Prvog svjetskog rata

6. “Noć muzeja” u znaku Prvog svjetskog rata

0

Derventa će i ove godine stati uz gradove koji u svojoj ponudi kulturnih dešavanja imaju tradicionalnu manifestaciju “Noć muzeja”.

I ove godine Narodna biblioteka “Branko Radićević” pripremila je bogat program čiji će centralni dio biti posvećen Prvom svjetskom ratu.

Posjetioce očekuje izložba dokumenata Arhva Republike Srpske pod nazivom “Mlada Bosna i Sarajevski atentat” autora mr Bojana Stojnića, kojom se želi pokazati da je ubistvo prestolonaslednika Franca Ferdinanda bio značajan događaj i povod Velikom ratu, ali nikako njegov uzrok. Izložba je do sada postavljana u 14 gradova iz tri različite zemlje.

Udruženje kolekcionara “Denarius” iz Gradiške će takođe predstaviti svoje eksponate iz Prvog svjetskog rata.

Najmlađe će zainteresovati prezentacija bojanki, crteža i kreativnih igara domaćeg autora Bojana Nikolića, a malo starije će obradovati besplatan upis u biblioteku.

Manifestacija će se održati u subotu, 19. maja, sa početkom u 20 časova.

I to naravno nije sve…

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here