Vijesti Politika 7. sjednica SG Derventa: Dodjeljene tri Velikogospojinske povelje, imenovan novi VD Gerontološkg...

7. sjednica SG Derventa: Dodjeljene tri Velikogospojinske povelje, imenovan novi VD Gerontološkg centra – VIDEO

0

Odbornici Skupštine gradiku Derventa jednoglasno su dodijeli najveće priznanje lokalne zajednice preduzećima „Fructa trade“ i „Niwex“, kao i poljoprivredniku Radi Ćudiću (opširnije OVDJE), dok je skupštinska većina razriješila dosadašnjeg vršioca direktora Gerontološkog centra Derventa Đurđu Pijetlović i imenovala novog vršioca dužnosti Jelenu Nikolić.

Na samom početku sjednice odbornici su u dnevni red uvrstili odluke o dodjeli Velikogospojinskih povelja i izmjena dijela regulacionog plana „Centar istok – centar zapad – blok zapad“, dok nije prihvaćen prijedlog šefa Kluba odbornika SNSD-a Slavka Tomaša da sa dnevnog reda budu skinute tačke koje se odnose na imenovanja u nekoliko javnih ustanova jer nisu ispoštovane odredbe Poslovnika za njihovo uvrštavanje na dnevni red.

Turistička organizacija ostala je i bez direktora i Upravnog odbora, nakon što je konkursna komisija za izbor direktora predložila dosadašnjeg direktora Mladena Pećića, što skupštinska većina nije podržala. Takođe, razriješeni su članovi Upravnog odbora Centra za kulturu, pa je ova ustanova ostala je bez Upravnog odbora. Usvojena su i rješenja o imenovanju članova školskih odbora u SŠC „Mihajlo Pupin“ i Stručne i tehničke škole, kao i rješenja o imenovanju komisija za izbor po konkursima u Centru za kulturu, Sportskom centru i vrtiću „Trol“.

Prijedlog odluke o visini naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta, za koju je Odjeljenje za stambeno–komunalne poslove tokom sjednice predložilo izmjene, nije usvojena, ali je usvojen amandman šefa Kluba odbornika SDS-a Pere Đurića na ovu odluku kojim su naknade u pojedinim zonama snižene.

Derventa Cafe/TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here