Vijesti Društvo Adaptacija OŠ “Nikola Tesla” najizglednije rješenje

Adaptacija OŠ “Nikola Tesla” najizglednije rješenje

2

Prijedlog gradske uprave Derventa biće da objekat Osnovne škole „Nikola Tesla“, oštećen u zemljotresu koji se desio krajem prošle godine, bude adaptiran kako bi ponovo bio bezbjedan za odvijanje nastave, zaključak je današnjeg sastanka gradonačelnika Milorada Simića i predstavnika republičkih institucija.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik opštine Milorad Simić sa saradnicima, direktor OŠ „Nikola Tesla“ Ljubiša Đurić, predsjednica aktiva direktora škola dobojske regije Elvira Miljić, te pomoćnica u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske Nataša Cvijanović i predstavnici Republičke direkcije za obnovu i izgradnju Republike Srpske.

Nakon razmjene mišljenja, zaključeno je da taj prijedlog predstavlja najsvrsishodnije rješenje, naglasio je Simić.

Danas smo imali ozbiljan razgovarali na temu OŠ “Nikola Tesla” koja po preporuci naše komisije i Direkcije za obnovu i razvoj morala obustaviti nastavu. Složili smo se, kada smo razmijenili mišljenja, da ćemo ministarstu predložiti adaptaciju postojeće škole. Kada uzmemo argumente za i protiv to je najoptimalnije i najbrže rješenje jer Derventa nema adekvatan prostor koji ispunjava uslove za novu školu. Neke površine su plavne, druge su podložne klizištima, tako da ćemo mi predložiti adaptaciju, što je stav i stručnih komisija, naveo je Simić.

On je podsjetio da je prethodno formirana opštinska komisija, čije su mišljenje podržali i stručnjaci iz Direkcije za obnovu i razvoj Republike Srpske, a koje govori da je škola funkcionalna, ali da usljed potencijalnog jačeg zemljotresa može postati opasnost za skoro 1000 učenika i zaposlenih.

Direktor OŠ „Nikola Tesla“ Ljubiša Đurić rekao je da učenici nastavu pohađaju u tri ustanove i to u OŠ „19 april“, u Srednjoškolskom centru i prostorijama Centra za djecu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ u drugoj smjeni, što nije najpogodnije ni za učenike ni za roditelje.

Derventa Cafe

2 KOMENTARI

  1. A kako ce adaptacija poboljsati bezbjednost? Ili je rijec adaptacija dobila neko novo znacenje, meni nepoznato. Koliko znam, da bi se poboljsala bezbjednost odredjenog objekta a sto je krajnji cilj, treba izvrsiti sanaciju ili eventualno rekonstrukciju objekta.

  2. Adaptacija je prilagodjavanje organizma sredini. Sto u prevodu znaci, djaci prilagodite se trenutnoj situaciji u skoli kao i samom nesigurnom objektu i pohadjajte nastavu. I za to sastancili doticni velikani. Sram ih bilo, kakvo je to rijesenje.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here