Vijesti Magazin Afirmacija urbane kulture i Patkovače: Održan drugi „Duck beach fest“ – FOTO/VIDEO

Afirmacija urbane kulture i Patkovače: Održan drugi „Duck beach fest“ – FOTO/VIDEO

0

Prethodnog vikenda Udruženje građana „Šarlo“ i Pokret mladih „Perspektiva“ organizovali su drugi po redu „Duck beach fest“ na Patkovači. Tako se, nakon pet godina, ovaj festival alternativne muzike vratio na najpoznatije derventsko izletište.

Tim povodom Patkovača je „utegnuta“, pokošena je trava, postavljene dvije improvizovane bine, uređen parking i nasut pristupni put.

Prvu festivalsku veče otvorila je beogradska umjetnica porijeklom iz Ohaja Amanita Dodola, predstavivši derventskoj publici svoj jedinstveni glas kroz specifične stihove i muziku koju sama izvodi na sintisajzeru. Nakon toga na binu je izašao „Straight Jackin“, a iako se osjetio umor od putovanja, podsjetili su nas na kultne pjesme devedesetih, poručili su organizatori, dodajući da je cilj festivala afirmacija urbanih sadržaja i Patkovače kao mjesta dobrog druženja.

Drugi dan festivala bio je rezervisan za performans Marka Brecelja, osnivača nekadašnjeg kultnog ex-Ju benda „Buldožer“. Kantautor i nezavisni umjetnika, danas je veoma angažovan u borbi za prava pojedinca, te istovremeno protiv postfašizma i malograđanstva, uprkos svojih 67 godina. Tokom dana održane su i druge različite radionice, pjesnik Borislav Stanić recitovao je svoje stihove, držana je projekcija “TV Krpelj”, a za svirku bili zaduženi elektro bend „EPP“ i Skreč majstor Ljuban.

Organizatori se posebno zahvaljuju „Komunalcu“, Centru za vozila „Minik, „Mikrofin osiguranju“, preduzeću „Niwex“ i Turističkoj organizaciji Derventa, kao i svim posjetiocima.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here