Vijesti Kultura i obrazovanje Afirmišu kulturu i prijateljstvo: Održani 19. Međunarodni ilindanski pjesnički susreti – FOTO

Afirmišu kulturu i prijateljstvo: Održani 19. Međunarodni ilindanski pjesnički susreti – FOTO

0

U organizaciji Srpskog književnog kluba „Vihor“ danas je održana završna manifestacija 19. Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta „Prljača 2020“ kome je prethodio konkurs na koji se odazvalo 63 pjesnika iz BiH, Srbije, Makedonije, Bugarske, Njemačke, Švajcarske, Izraela i drugih zemalja.

Njihove radove ovom prilikom smo predstavili, a svi oni biće zastupljeni u zborniku pjesničkih susreta, rekao je predsjednik SKK “Vihor” Nenad Simić.

Ove godine, zbog epidemioloških razloga, susretima nisu mogli prisustvovati svi koji su željeli, ali ćemo na njihove adrese dostaviti zbornik. Manifestacija je postala itekako prepoznatljiva i mi više ne dodjeljujemo samo nagrade i prizanja, nego afirmišemo prijateljstva, stihove, mlade pjesnike i dajemo svoj doprinos razvoju kulture našeg grada, kaže Simić.

I ove godine susreti su dobili podršku lokalne zajednice i načelnika opštine Milorada Simića.

Volim lijepu riječ i ljude koji to znaju kazati i iskazati, tako da ovaj događaj treba njegovati. Njihovim pozivom me uvijek obraduje i vrati u neko mladalačko doba kada sam i sam zavolio stihove, naglasio je Simić.

Inače, Borislav Nagradić iz Batajnice sa pjesmom „Ukrina mi iz srca izvire“ pobjedik je nagradnog konkursa za izbor najbolje pjesme posvećene ljepotama voda. U kategoriji šaljiva pjesma najljepše stihove je napisao Milad Obrenović iz Rogatice sa pjesmom „Velika barka“, dok je u kategoriji „Ukrinski cvijet“ pobjednik Slavojka Bubić iz Teslića sa pjesmom „Ukrino gradiš ljubav“.

Pohvaljene su pjesme Silvane Aleksić iz Teslića, Cvijetina Baje Lobožinskog iz Laćarka (Srbija), Evite Bojkovac iz Dervente, Dragice Drage Grbić iz Višegrada, Milene Milovanović iz Bijeljine, Sekule Novaković iz Užica i Pere Sandića iz Prnjavora.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here