Vijesti Društvo Šakal došao na plažu

Šakal došao na plažu

0

U najljepšem dijelu Donjih Cerana, na plažii “€žPrljača”€œ odstreljen je šakal kapitalac težine oko 15 kilograma. Lovac Slobodan Radovanović “Vrle”€œ odstrelijo je šakala čime je pokazao da i najveć‡i predatori koji su zalutali u krajeve iz kojih  nemaju šanse da pobjegnu iskusnim lovcima.

Sakal dosao na plazu

Radovanović se već nekoliko puta upisao na listu najpreciznijih strijelaca u Udruženju lovaca “žMotajica”œ Derventa. Iste noći u obilasku terena i lovu bio je i lovočuvar Željko Mišić‡. Do sada su mještani ovog kraja imali problema sa divljim svinjama i lisicama, za kojima je često organizovana lovačka hajka, jer su pravile veliku štetu na poljoprivrednim usjevima.

S obzirom da je šakal jedna vrsta divljeg psa koji voli da „hara“ noću i koji u pohode kreć‡e u parovima, za očekivati je da na ovom području ima još šakala. Prije nekoliko godina u Trstencima pored rijeke Save odstreljen je šakal, za koji se vjeruje da došao iz Hrvatske, odnosno da je prešao rijeku, jer je te godine vodostaj bio veoma nizak.

Posavske novosti

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here