Vijesti Društvo Akcija na Prljači

Akcija na Prljači

0

U nedelju je, više od 120 učenika iz Osnovne škole ”Đorđo Panzalović” Osinja, povodom nastanka proljeća i Dana voda (22. marta), izvelo ekološku akciju čišćenja obala rijeke Ukrine na Prljači u Donjim Ceranima. Učenici su se okupili kod škole i sa dva autobusa preveženi do Ukrine, pa je masovnost i odziv bio zaista na nivou. U akciji su učestvovali članovi ekološke, planinarske sekcije iz škole, kao i članovi Sportskog ribolovnog društva ”Ukrina” Derventa.

Akcija na Prljaci (1)

Svake godine za Dan zaštite voda, osinjski osnovci zajedno sa nastvanicima i ribolovcima uređuju područje na Prljači u Donjim Ceranima, mjesto koje je glavno izletište i kupalište u toku ljetnih dana za svu omladinu ovog kraja.

Kišovito, prohladno i vjetrovito vrijeme nije spriječilo učenike i ribolovce da sakupe sav odpad oko rijeke i  da sasijeku šiblje i to odlože na posebnom mjestu i zapale.

– Ova akcija ima za cilj da se učenici i mladi ljudi upoznaju sa ljepotama prirode, o ulozi voda u održvanju života i potrebi očuvanja zdrave životne sredine za sadašnje i buduće generacije. To je dio našeg školskog sadržaja, a izlete učenici vole, pa je dvostruko zadovoljstvo, boravak u prirodi na čistom vazduhu i učešće u ekološkoj akciji, kaže direktor škole Stojan Davogić.

Sa učenicima su boravili nastvanici, koji su održali kraća predavanja o prirodi, a na kraju akcije za sve učenike pripremljen je čorbanac za zajednički ručak i druženje.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here