Vijesti Društvo Akcija se nastavlja: Sagrađen temelj za budući dom porodice Pijetlović – FOTO

Akcija se nastavlja: Sagrađen temelj za budući dom porodice Pijetlović – FOTO

0

Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih osoba „Sunce“ pokrenulo je akciju „Kuća za Pijetloviće“ sa ciljem da se ova porodica iz Crnče smjesti u odgovarajući dom, a protekle sedmice započeli su radovi na izgradnji temelja.

Otac Slaven se, radeći na dnevnice, brine o Biljani, koja je inače lošijeg mentalnog i fizičkog zdravlja, i njihovo petoro djece Vladanu, Marku, Stefanu, Biljani i Miljanu, od kojih su troje djeca sa smetnjama u razvoju. Sa njima u domaćinstvu žive i Slavenovi roditelji.

Riječ je o jednoj brižnoj porodici koja sarađuje sa nadležnima i brinu o svojoj djeci. Upravo to nas je povelo da pokrenemo ovu akciju. Zajedničkim snagama napravili smo prvi korak i sada idemo dalje, istakla je Tatjana Spasojević iz Udruženja “Sunce”, dodajući da je akciju podržala MZ Crnča, a akciju je u Austriji pokrenula i gospođa Nevena Ćorić.

Iz Centra za socijalni rad istakli su da im je porodica Pijetlović poznata duži niz godina i da troje od petoro djece prolazi kroz evidenciju centra i ostvarju prava iz socijalne zaštite.

Radi se o devetočlanom domaćinstvu koje čine roditelji, djed i baka po ocu i petoro djece. S obzirom da je Slavenova supruga Biljana bolesna, Slaven je taj koji vodi brigu o djeci i cijelom domaćinstvu. Slaven je brižan i požrtvovan otac, dobar domaćin tako da je organ starateljstva sa zadovoljstvom dao svoju saglasnost i preporuku kada je pokrenuta inicijativa za izgradnju porodične kuće, navode iz Centra, dodajući da veliku zahvalnost upućuju Udruženju “Sunce” koje je pokrenulo ovu akciju, kao i svima koji su podržali istu, Gradskoj upravi i privredicima, ali i onima koji će se tek priključiti dati podršku.

Za 19. jul u Društvenom domu u Crnči zakazan je i humantirani koncert izvorne muzike, a sva sredstva biće usmjerena za izgradnju kuće Pijetlovićima.

Svi koji žele pomoći izgradnju kuće mogu to učiniti u vidu nabavke materijala, uplatom na žiro – račun broj 5510640001613156 otvoren u „Unikredit“ banci ili na neki drugi način, a sve niformacije mogu dobiti na broj telefona 065/235-495.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here