Vijesti Politika Aktiv žena OO SNSD-a Derventa

Aktiv žena OO SNSD-a Derventa

0

U sali Kulturnog centra u Derventi održana je Izborna konferencija Opštinske organizacije Aktiva žena SNSD-a Derventa. Izbornoj konferenciji prisustvovalo je 39 delegatkinja, od 51 delegatkinje sa cijele opštine i to iz 12 formiranih Mjesnih odbora Aktiva žena SNSD-a.

Aktiv zena OO SNSD-a Derventa

Izvještaj o radu u protekom periodu podnijela je Vesna Jungić, predsjednik AŽS-a Derventa, koji je jednoglasno podržan, a nakon toga podržan je Poslovnik o radu i Odluke o unutrašnjoj organizaciji, čime su se stekli uslovi za provođenje izbora u OO AŽS-a Derventa.

Delegatkinje su podržale prijedlog 29 članica novog Opštinskog odbora AŽS-a Derventa, nakon čega je izabrano i novo rukovodstvo.

Novo rukovodstvo AŽS-a Derventa čini: Vesna Jungić, predsjednica, Vesna Šain i Mirjana Plisnić, podpredsjednice, dok je Gordana Nenić izabrana za sekretara.

Nakon izbora novog rukovodstva podnešen je program rada sa jasno predviđenim aktivnostima za naredni period. Na prvoj sjednici novoizabrani Opštinski odbor izabraće Izvršni odbor AŽS-a Derventa.

Izabrane su delegatkinje za Republičku konferenciju AŽS-a BiH, a u izbornom procesu na nivou BiH, Derventa ima svoje četiri kandidatkinje: Vesnu Jungić, Vesnu Šain, Zoricu Mičetanović i Danijelu Matić.

Izborni proces je sproveden u skladu sa usvojenim dokumentima o provođenju izbora unutar AŽS-a BiH, a na nivou opštine Derventa izborni proces je počeo u mjesecu avgustu i tekao je predviđenom dinamikom, a neizostavno je spomenuti veliki interes žena na seoskim područjima za aktiviranje i rad u mjesnom i opštinskom odboru AŽS-a Derventa.

U poslednje vrijeme veoma je izraženo učešće žena iz AŽS-a u politici na lokalnom, republičkom i državnom nivou. Na lokalnom nivou izabrane su tri članice AŽS-a na rukovodeća mjesta u javnim preduzećima, a značajan broj je angažovan i na drugim odgovornim funkcijama, što je jasan znak da su žene koje su uključene u rad OO AŽS-a Derventa spremne za preuzimanje najodgovornijih poslova na dobrobit svih građana opštine Derventa.

Jedini poslanik u NSRS iz Dervente je upravo žena i to Vesna Jungić, dok Vesna Šain ima mandat poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH.

-Želja nam je da svojim radom opravdamo ukazano povjerenje koje su nam ukazali građani opštine Derventa na proteklim izborima i da svojim djelovanjem doprinesemo boljem ambijentu života i rada- kaže Vesna Jungić.

Autor: Nenad Simić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here