Vijesti Društvo Aktuelna vožnja u novosagrađenom kružnom toku

Aktuelna vožnja u novosagrađenom kružnom toku

0

U Derventi je pušten saobraćaj u novoizgradjenom kružnom toku kojim je regulisan saobraćaj na najfrekventnijoj raskrsnici u ovom gradu.

Aktuelna voznja u novosagradjenom kruznom toku

U ove namjene je iz opštinskog budžeta u ovoj godini je izdvojeno 300.000 KM, a naredne godine je najavljeno dodatni radovi u vrijednosti oko 250.000 KM, saopšteno je iz opštine Derventa .

Prvi ulazak u kružni tok za neke vozače je ujedno i prva vožnja u kružnom toku, pa nije za čuđenje da ima onih koji po starim običajima vožnje u željeni pravac idu. Primjećeno je i prisustvo uniformisanih lica, koji za sada vrše preventivno djelovanje, upozoravaju one vozače koji griješe.

– Već se pokazuje da nema zastoja na novosagrađenom kružnom toku i da investicija opravdava očekivanja. Naravno da je potrebno da određeni vozači steknu dodatna znanja, posebno kada je u pitanju vožnja u kružnom toku, a koju nisu do sada mogli savladati, jer prilikom polaganja vozačkih ispita nije bilo sagrađenog kružnog toka u blizini, pa su znanje sticali samo u teoretskoj nastavi- kaže Dragan Pajić, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Derventa.

Kružni je na lokaciji takozvanoj Rampi, na kojoj se ukrštaju ulice Kralja Petra, Srpske vojske, Omladinska, Milovana Bjeloševića i Alekse Šantića.

Ova raskrsnica ima kolovoz, trotoar, zelenu površinu, kao i nekoliko rampi za invalide, a izvršeno je postavljanje signalizacije.

Izvođač radova je bila firma ,,Geokop,, iz Dervente.

Autor: Nenad Simić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here