Vijesti Politika Aktuelni čas 19. sjednice Skupštine grada Derventa – VIDEO

Aktuelni čas 19. sjednice Skupštine grada Derventa – VIDEO

0

Na aktuelnom času 19. sjednice Skupštine grada Derventa odbornička pitanja su postavljali Branko Katanić (SDS), Sanja Dimitrić (PDP), Željko Nagradić (SDS), Mirko Petrić (PDP)

Šef kluba SDS-a Branko Katanić je pitao Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti da li ima tačne ili paušalne podatke o broju Dervenćana koji su napustili grad od Opštih izbora do danas, barem kada su u pitanju oni koji su imali radni status.

Načelnik Odjeljenja Slaven Pašalić je odgovorio da podatke o promjeni broja stanovnika može dati samo popis, a ne nagađanja. Procjene Zavoda za statistiku su da u Derventi živi 25.000 ljudi. Imamo najveći broj zaposlenih ikada u Derventi, oko 6.800, naveo je Pašalić.

Odbornica PDP-a Sanja Dimitrić pitala je da li se vrše analize vode za piće na području grada. Dodala je da nije dobila pismeni odgor na pitanje koliko novca je potrebno za sufinansiranje prevoza učenika u 2023. godini.

Načelnik Pašalić je odgovorio da još nije protekao rok za dostavljanje odgovora, ali i da je sudeći po amandmanu kojeg je Dimitrićeva podnijela njoj to već poznato. 

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Đurđa Pijetlović je istakla da se analize vode rade u kontinuitetu, a da će tačan datum i vrijeme uzorkovanja odbornica Dimitrić dobiti u pismenoj formi.

Dimitrićeva je prokomentarisala da bi građane trebalo obavijestiti kada voda nije ispravna za piće.

Pijetlovićeva je rekla da je identično pitanje odbornica već postavljala i da je dobila i odgovor. Javnost se obaviještava kada je voda neispravna i nema potrebe da se obavještava kada je ispravna, jer se to podrazumijeva. 

Direktor “Komunalca” Denis Pijetlović da se voda kontroliše svakih 15 dana sa 8 tačaka i da je ispravna, te da bi “Komunalac” obavijestio javnost da to nije tako. Kao i do sada, povremeno dolazi do zamućenosti kada dođe do jačih padavina. U roku od dvije godine čitava opština biće snabdjevena pitkom vodom.

Odbornik SDS-a Željko Nagradić pitao je zašto je došlo do povećanja cijene odvoza smeća sa seoskog područja i da li je Grad Derventa dao saglasnost za to. 

Direktor “Komunalca” Denis Pijetlović je rekao da je rukovodstvo ovog preduzeća uvidjelo da odvoz smeća sa ruralnog područja donosi velike gubitke, zbog čega je moglo da se desi ili poskupljenje ili da se otpad prestane odvoziti, što bi dovelo do ponovnog ostavljanja otpada u prirodi. Za ovaj vid poskupljenja ne treba saglasnost Grada s obzirom da postoje tri kategorije korisnika koji odvoz plaćaju 6, 8 ili 10 KM. 

Šef kluba odbornika PDP-a Mirka Petrića je zanimalo dokle se stiglo sa realizacijom izgradnje kanalizacije u Novom naselju.

Načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove Srđan Nović je rekao da se trenutno projektuje šest većih kanalizacionih sistema i da će naredne godine početi i njihova izgradnja.

Šef kluba DNS-a Dejan Pjeranović pitao je da li postoji plan postavljanja stubića koji sprječavaju parkiranje i da li se vrši nadzor jer je jedan od stubića postavljen na pješačkom prelazu.

Načelnik Srđan Nović je potvrdio da su stubići “prorijeđeni” i da je dio stubića postavljen na druga mjesta na kojima se vozila povremeno parkiraju, što ometa kretanje pješaka. Stubić koji nije postavljen adekvatno biće uskoro pomjeren. 

Odbornik DNS-a Drago Simić postavio je pitanje da li će biti obnovljen spomenik palim borcima u Donjoj Lupljanici.

Zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić je rekao da je javna nabavka za taj i spomenik u Rapćanima provedena i da je potpisan ugovor. Načelnik Nović je rekao da radovi počinju danas. 

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here