Vijesti Politika Aktuelni čas 20. sjednice Skupštine grada Derventa – VIDEO

Aktuelni čas 20. sjednice Skupštine grada Derventa – VIDEO

0

Na Aktuelnom času 20. sjednice Skupštine grada Derventa obornička pitanja su postavljali Branko Katanić, Željko Nagradić, Slavko Topalović i Milorad Novaković (SDS), Mirko Petrić i Sanja Dimitrić (PDP) i Darko Bećarević (SNSD), 

Šef kluba odbornika SDS-a Branko Katanić je uputio inicijativu da se pomogne višečlanoj porodici Knežević iz Cerana koja živi u neuslovnom objektu bez struje i vode.

Darko Bećarević (SNSD) je pitao na koji način se može provesti ostavinska rasprava za pomenutu porodicu Knežević, jer je imovina u vlasništvu osobe koja je preminula prije 20 godina, a ni voda ni struja se ne mogu priključiti dok se ne riješe imovinsko-pravni odnosi.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić je naveo da takve inicijative trebaju da se upute ka Centru za socijalni rad.

Šef kluba odbornika PDP-a Mirko Petrić je postavio pitanje nadležnom odjeljenju da li se planira revidiranje odluke o putevima i putnim pravcima s obzirom da se stanje na terenu promijenilo od donošenja posljednje odluke iz 2012. godine.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne djelatnosti Srđan Nović je odgovorio da je nova odluka u pripremi, te da joj prethodi priprema kriterijuma i da će nakon toga pred odbornicima biti i prijedlog odluke o putevima.

Odbornika Željku Nagradića (SDS) je zanimalo kada će se urediti prilaz i rekonstruisati spomenik borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata u Osinji.

Načelnik Pašalić je podsjetio da su spomenici izgrađeni prije dvije decenije, da se njihova sanacija radi iz godine u godinu i da je za tu namjenu izdvojeno do sada najviših 15000 KM.

Načelnik Nović je rekao da je izvođač radova na platou ispred spomenika obaviješten u okviru garantnog roka da je dužan da otkloni nedostatke, što je izvođač i prihvatio i očekuju se radovi kad se stvore vremenski uslovi.

Odbornik Slavko Topalović (SDS) postavio je pitanje da li je ulična rasvjeta postavljena u svim centrima mjesnih zajednica, u kojima nije i da li je planirano da se taj posao uradi.

Načelnik Nović je rekao da rasvjete nema u svim centrima mjesnih zajednicama, te da će spisak dobiti u pisanoj formi. Predstoji usvajanje Kapitalnog budžeta i mogućnost da se kandiduju projekti izgradnje i proširenja javne rasvjete.

Odbornik Milorad Novaković (SDS) je postavio pitanje da li će se nastava u objektu OŠ “Nikola Tesla” početi održavati u narednoj školskoj godini.

Načelnica Odjeljenja za prostorno uređenje Spomenka Živanić je odgovorila da je nadležno ministarstvo dostavilo lokacijske uslove za rekonstrukciju i sanaciju i da se tokom marta može očekivati izrada glavnog projekta rekonstrukcije, a nakon njegove revizije i početak radova ove godine.

Odbornica Sanja Dimitrić (PDP) je postavila pitanje da li će u skorijem periodu biti asfaltirani prilazi grobljima.

Načelnik Nović je ponovio da predstoji usvajanje Kapitalnog budžeta i da se svi prijedlozi mogu kandidovati.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here